Skip to the content

Uppdatering av geografiska databaser

Vektordatabas karterat i data från Mobile Mapping

Terratec har stor erfarenhet och kompetens att leverera strukturerat data och registreringar till kartdatabaser. Vid flera stora och komplexa vägprojekt har Terratec byggt upp en databas från grunden med data och dokumentation. Arbetet har både utförts direkt under byggaren eller som underleverantör till entreprenör eller konsult.

Dessutom har Terratec i samarbete med driftentreprenör varit ansvarig för ajourföringen av NVDB-data i verksamhetsområdet Gauldal i Trøndelag. Vid arbetet på byggplatsen fastställs datasetet i samråd med entreprenören. De specifika egenskaperna hos varje objekt hämtas från entreprenörens dokumentation och kodas direkt i fält.

Terratec ansvarar för att leverera geometrier med attribut. Det färdiga datasetet är kodat enligt gällande standarder och levereras i önskat format.

För längre sträckor är det mer effektivt att samla data från bilburen laserskanning. Då kan registrering och digitalisering av linjer effektivt utföras från punktmoln och levereras enligt gällande specifikationer.